Entomologická balada

Mámo, fofrem klobouk, kalhoty, pixlu, síťovku na tyči a jdeme na motýly ……..

….. takhle nějak by mohl začínat víkend v rodině zapáleného entomologa. U nás to nebylo takové radikální, řekli jsme si což jít takhle na motejly? Jo? Tak jdem, což znamenalo foťák přes rameno, najít si spoj do Bohnic a tradá. Ono totiž v trojské Botanické zahradě, konkrétně ve skleníku Fata Morgana, mají v této době živé nefalšované třepotavce.

Každý rok se jim tam v dubnu líhnou vzácní motýlové a návštěvník má možnost sledovat vše vlastním okem. Při procházce bujnou tropickou vegetací činí pestrobarevní třepotavci rozličné akrobatické variace, včetně nevyhnutelných srážek a mezipřistání na návštěvnících.

Jelikož nejsem entomo..toto..no..log a z hmyzu poznám bezpečně pouze čmeláka, neumím ty jednotilvé krasavce pojmenovat, to ale nic nemění na tom, že rozhodně stojí za vidění.

Takže na nic nesahat, opatrně a tiše ať je nevyplašíte.

A že jo to nádhera? Já si myslím, výlet do Botanické zahrady v pražské Tróji rozhodně stojí zato a ne jen kvůli motýlům.

Jen ještě jedna malá poznámka, fotografie pořízené v Botanické zahradě hlavního města Prahy nesmí být využity ke komerční účelům, z tohoto důvodu jsou fotografie upraveny a opatřeny vloženým textem který je „znehodnocuje“. Dále pro fotografie platí vše co je uvedeno zde.

-=JeniK=-

Příspěvek byl publikován v rubrice foto, ze života. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.