Oživit ADSL práce pro vraha

Teď, zrovna teď, jsem měl telefouna, navigoval jsem tatíka mojí paní, jakže má nastavit moudem na to ÁDéeSeL.

Technologie to zapeklitá, pokud máte zařízení dodávané OuTůů jste vysmátí, jelikož je to přednastavené, drátky pospojujete podle barevných puntíků, což zvládne i malé děcko a je to všcko. Zrada nastavá, pokud si koupíte přístroj volně na tržišti pardon v obchodě a nechce se Vám čekat na příjezd proškoleného montéra do domu. Čeká Vás nemalá várka otázek od přístroje v jazyce, který nepřeložíte ani po absolutní devastaci knihovny a její následné rekonstrukci.

Důvod k zakoupení vlastního anti-OuTůů přístroje, měl můj bodrý vyženěný tatík dost pádný, a to, že firmou Telefounica dodaný stroj je plastový bazmek jisté firmy, kterou nemíním jmenovat, zajímá-li Vás tato informace doporučuji web OuTůů, podle mého je přístroj i zadarmo předražený.

Ale u zakoupeného přístroje nejsou přednastavené hodnoty, které by připojily informací chtivého otce k internetu. Tu nastala komunikace telefonní, cože to vlastně po mě chtějí vědět. Přiznám se bez mučení, ADSL připojení jsem zavrhl již dávno, takže zcela platným rádcem na telefonu jsem nebyl, musel jsem sáhnout po zkušenostech ostatních. A tak nyní už taky vím, že je potřeba vědět několik „sprostých slov“ a dílo se možná podaří.

V administraci modemu dejte SETUP WIZZARD (manuálu se nevyhnete)

  • konfigurace protokolu – Routed PPPoE – LLC
  • VPI – 8
  • VCI – 48
  • user name – o2
  • user pass(word) – o2

Těchto pět hodnot obvykle stačí k úspěšnému provedení nastevení, pokud ne, nezbývá než počkat na toho hodného pana montéra, co přijde k Vám do domu, udělá klik klik, prohodí to byla hračka a vy budete mít internet a tuhle informaci už nebudete potřebovat.

-=Jenik=-

Příspěvek byl publikován v rubrice technické, ze života. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.