Vánoční trhy po roce a po dni

Rok se s rokem sešel, a nadešel čas vánočních nákupů a hlavně tradiční návštěva Plzně.

Ráno bylo krásné, na obloze azuro, mrzlo až praštělo. Nasedli jsme do vozítka, otočili klíčkem a vyrazili. Loni se nám stala taková drobná nepříjemnost s odstřikovačem, zkrátka nebyla v něm voda. Jízda po mokré dálnici bez možnosti umýt okna není to pravé ořechvé. Letos jsme stejnou chybu neudělali, nádržku ostřikovače jsme měli plnou. Plnou letní směsi.

Legrace což, nejen že se nedalo odstříknout, ale možnost doplnění taky nic neřešila. Velká krychle ledu hadičkama neproleze. Navíc při pokusu o rozmražení nádržky na nejbližší benzínce se nám kolektivně podařilo vytlouct baterii, no paráda. Povídám, to roztlačíme, miláčku sedni za volant a až zařvu, pustíš spojku. Idea to byla dobrá, provedení trošku pokulhávalo. První pokus nic. Na druhý pokus sem slyšel z vejfuku takové unilé BLAF, ale steně zas nic. Ještě třetí pokus, to už jsem nekřičel můžeš, jenom sýpal, výsledek stejný. Tak se jdu podívat čím by to mohlo tak asi být a hádejte, miláček Verunka měla vyplej klíček. Takže na počtvrtý s náběhem na zápal plic auto chytá a já chytám následně auto.

Nicméně v cestě pokračujeme s čerstvě umytým oknem jen do prvního auta které potkáváme pak zase čmouhy a nic, jedeme cestovní rychlostí kamionů, když je mokřejší dálnice, stíráme. Držím si solidní odstup, přeci jen mám nějakej ten pud sebezáchovy, když tu se mezi nás a kamion nasáčkoval nějakej jouda. Zařval jsem vypadni, tenhle je můj, já ti ho nedám.

Pak jsem ještě Verunce poradil, ať mi na sklo chlístne trošku vody do vostřikovače ze zakoupénho kanystříku. Jedeme pět a sedmdesát, to se dá zvládnout, do pumpy je daleko. Akce proběhla bleskově a úspěšně: okno suchý a kompletně zlitá Verunka. Až do Plzně měla záchvat smíchu a nebyla s ní žádná řeč.

Asi hodinku po příjezdu do Plzně nám ostřikovače samovolně roztály, takže zpáteční cesta mohla proběhnout opět bez komplikací. Dobré je, že letos nám cestou nic neupadlo jako vloni. A otázkou zůstává, jestli napřesrok nepojedeme radši někam jinam.

-=Jenik=-

Příspěvek byl publikován v rubrice ze života. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.